"Loading..."

Handle eller hodl digital valuta

T

il jer som ikke har lagt mærke til det allerede, så betyder ”hodl” ”hold” i denne digitale verden.

I de sidste 3 år har jeg prøvet at finde ud af om jeg skulle HODLe eller handle med digital valuta i forbindelse med deres vilde udsving i værdi. I en verden hvor der foregår en hel del manipulation i markedet. Markedet for digital valuta er ikke reguleret endnu, så stort set alt er tilladt. Det er det vilde vesten. Selv insider handel og kurs manipulation er tilladt, bare for at nævne nogle eksempler.

Da jeg startede i 2014 var strategien at HODLe i 5 – 10 år og hvis alt gik som det var forudset, kunne jeg gå på pension efter disse år. Men jeg kunne ikke modstå udsvingene i markedet og startede med af sælge når jeg mente at Bitcoin havde ramt en top og købte når jeg mente at den havde nået en bund. Men fordi Bitcoin bare fortsatte med at stige og med drastiske stigninger i forbindelse med bestemte begivenheder, endte jeg med at have færre Bitcoins som tiden gik. Dog har jeg stadig fået en gevinst ud af det, når man konverter mine Bitcoins til papirpenge, fordi Bitcoin er steget så meget i værdi. Det er nemt nok at tjene penge, når et aktiv bare stiger og stiger.

Jeg tør godt vædde på, at rigtig mange at de tidligere adoptanter af Bitcoin har oplevet det samme som jeg, bare 100 gange værre, da dem der var rigtigt tidligt ude jo har haft mulighed for at købe tusindvis af Bitcoins. Efter min mening er det ikke nemt af være en god ”trader”. Man skal virkelig vide hvad man har med at gøre og hvem man er oppe imod.

Her et eksempel fra den nu berømte fyr på twitter, der sendte dette tweet den 16. maj 2011:

Det er værd at bemærke, at hvis han havde HODLt sine 1700 Bitcoins til i dag, ville han næsten have haft 14 mill. US dollars.

Jeg bliver nødt til at erkende, at hvis jeg havde HODLt alle mine mønter, faktisk alle mine forskellige mønter, ville jeg have lavet flere penge end jeg har. Jeg beklager mig ikke, jeg anerkender det bare. Når det er sagt, bliver jeg stadig bedre til at handle mine mønter og over tid forøger jeg da også mine fortjenester på handlerne. Så derfor har min strategi ændret sig en smule. For det første, invester jeg i forskellige mønter for at sprede risikoen. Det er almindelig sund fornuft ikke at lægge alle sine æg i samme kurv. For det andet, har jeg en pulje af mønter som jeg HODLer og en pulje af mønter som jeg ofte kan handle med.

Så mit budskab til alle der er nye i denne verden. Med mindre du har ambitioner om at blive en ”trader”, skal du HODLe dine mønter. Lad vær’ med at prøve på at lave hurtige penge. Det kan godt være at du kan lave en fortjeneste på den måde, men du kan tjene flere penge ved at HODLe. Det kræver en hel del erfaring at blive en god ”trader”. Hvis du er I stand til at forøge din beholdning af mønter, kun ved at handle med mønter du allerede har, så er du ved at være der.

Share:

Tip jar

Har det været en god oplevelse?